Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti griz, šećer, jaje, rendane jabuke, ulje, prašak za pecivo, vanil-šećer, grožđe i mlijeko. Pripremljene sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pravougaonu dublju tepsiju nauljiti i posuti brašnom, sipati pripremljenu masu, pa poravnati kako bi kolač bio podjednake debljine.
4. Rernu ugrijati na 200 ºC, te staviti kolač da se peče dok ne porumeni.
5. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Kada se kolač ohladi, isjeći ga na kocke i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana