Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Za fil:
Za osnovu:
Način pripreme:
1. Pomiješajte brašno i griz, pa ih prospite na dasku. Napravite malo udubljenje i u njega stavite šećer, maslac i jaje. Umijesite glatko tijesto, napravite loptu, lagano ga spljeskajte i uvijte u providnu foliju. Ostavite tijesto u frižideru 1 sat.
2. Razvucite tijesto debljine 5 mm, postavite ga preko okruglog, talasastog kalupa za pitu. Izbockajte po dnu viljuškom, stavite parče papira za pečenje preko tijesta, a preko njega šaku graha ili riže. To je tzv. Slijepo pečenje. Pecite osnovu pite na 170 stepeni 20 minuta.
3. Istopite maslac i dodajte unutrašnjost štapića vanilije. Umutite jaja sa šećerom. Nakon toga dodajte javorov sirup (možete ga zamijeniti, ali se menja okus i aroma). Dodajte maslac sa vanilijom u jaja. Na kraju dodajte 1/3 sitno isjeckanih oraha.
4. Prelijte mješavinu preko ispečene osnove. Pecite pitu 30 minuta na 170 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen