Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Način pripreme:
1. U činiji promiješajte šećer u prahu, jaja, slatku pavlaku, brašno, fino samljevene bademe i esenciju vanile. Miješajte dok no dobijete glatku smjesu.
2. Rasporedite tijesto u četiri vatrostalne posude.
3. Isjecite stabljike rabarbare na trake iste veličine, da stanu u posudice. Mežeta da zamijenite rabarbare nekim drugim voćem – malinama, šljivama, jabukama. Stavite po nekoliko komada rabarbare u posudu, sa šupljom stranom na gore. Pospite kristal šećerom.
4. Stavite posudice u pleh i pecite pitice na 180 stepeni, 25 min.
5. Poslužite pitu sa kuglom sladoleda.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen