Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti ”plazma” keks i lješnjake, dodati sok od ananasa te dobro izmiješati.
2. Posebno umutiti 200 g putera sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodno pripremljenom masom. Dobijenu masu izručiti na tacnu za tortu, te oblikovati donju koru.
3. U malo mlijeka razmutiti šećer, vanilšećer, brašno i žumanjke, a ostatak mlijeka staviti da se kuha. Pripremljenu masu sipati u ključalo mlijeko i kuhati, uz stalno miješanje, dok se masa ne zgusne.
4. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi pa je sjediniti s umućenim ostatkom putera.
5. Preko oblikovane donje kore nanijeti pripremljen fil, a po njemu rasporediti ananas isječen na kocke.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu.
Izvor: Dobra hrana