Baklava od oraha, pistacija i čokolade

by | 21 Marta, 2018

Sastojci:

500 g čokolade za kuhanje
350 g maslaca
200 ml ulja
500 g mljevenih oraha
40 g pistacija
800 ml vode
1200 g šećera
1 kg kora za baklavu

Priprema:

Rastopite 250 g maslaca s 300 g čokolade i 100 ml ulja. Time ćete premazivati kore. Uzmite koru pa je poprskajte, stavite i drugu koru pa i nju poprskajte. Treću koru nemojte prskati, nego na nju stavite mješavinu mljevenih i sjeckanih oraha te naribane pistacije.

Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve sastojke i kore. Prije pečenja narežite baklavu na kvadrate. Pecite 20 min na 200°C pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 40-45 min.

Šećer i vodu kuhajte osam, devet minuta. Prelijte baklavu mlakim sirupom. Kad baklava upije sirup, prema želji prelijte je glazurom od ostatka maslaca, 200 g čokolade i 100 ml ulja. Pospite je naribanim pistacijama.

Foto: Thinkstock Izvor: 24sata.hr