Blondie brownie s bijelom čokoladom i kokosom!

by | 4 Oktobra, 2018

Sastojci: 

Brownie
220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu
180 g mekog maslaca
75 g šećera
2 jaja
220 g glatko brašno
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice ras el hanout
1/3 kašičice soli
150 g komadića bijele čokolade
30 g kokos chipsa
100 g grubo mljevenih tostiranih badema
Krema
250 g mascarponea
200 g slatke pavlake
30 g šećera u prahu
30 g ruma

Priprema:

Brownie: Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28 cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180 stepeni 20-ak minuta, sredina treba da bude mekana na dodir.

Krema: Izmiksati pavlaku u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni blondie.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: T. Krišto