Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
1. U dubljoj zdjeli sjediniti žumanca, šećer, orahe i brašno. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati prethodno pripremljenoj smjesi i polako promiješati varjačom.
2. Pripremljenu smjesu sipati u nauljen, brašnom posut okrugli kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti sa malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.
Krema:
1. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od narandža.
2. Sve sastojke dobro izmiješati a zatim pripremljenu kremu ravnomerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.
Dekoracija:
1. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko torte.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu s vrećice te sa njim premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana