Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
1/2 šolje badema
3/4 šolje brašna
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
8 kašika maslaca
2 žumanca
3 kašike vode
šolja pekmeza od bresaka
šolja mascarponea
4 breskve
kašika badema za ukrašavanje
Priprema:
Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanca te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobićete ljepljivu smjesu za tijesto.
Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C.
Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima.
Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock