Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke i šećer u prahu i kuhati na pari dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati margarin, puding od čokolade, otopljenu čokoladu, rum, mljevene orahe i umutiti mikserom. Zatim dodati snijeg od bjelanaca, sjeckane orahe i polako promiješati varjačom. Fil podijeliti na 2 dijela pa jednu polovinu iskoristiti za fil a od druge ispeći koru.
4. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i u njega sipati fil za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC.
5. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Sladoled pripremiti prema uputstvu sa kesice, sjediniti ga sa šlagom od slatke pavlake i polako promiješati.
7. Gotovu tortu premazati smjesom od šlaga i sladoleda.
Izvor: Dobra hrana