Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
9 jaja
9 kašika šećera
6,5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
Za fil:
5 jaja
11 kašika prah šećera
400 g čokolade
250 g margarina
Priprema:
1. Za koru: Bjelanca umutiti sa 9 kašika šećera u šne. Dodati žumanca, pa dobro umutiti. Dodati brašno i kakao. Sjediniti, pa peći na 180 stepeni 50 minuta u šerpi od 4 l.
2. Za fil: 5 žumanaca umutiti sa 5 kašika prah šećera. Posebno otopiti 400 g čokolade. Posebno umutiti margarin sa kašikom prah šećera. Sve pomIJešati. Umutiti šam od 5 bJelanaca i 5 kašika prah šećera, pa dodati i njega ostatku fila.
3. Finalni postupak: Koru sjeći koncem na 1/2 (vodoravno), ako vam je debelo, sijecite na 3 dijela, pa svaku koru mažite filom. Kada zavržite sa mazanjem, ukrasite tortu po želji (rendanom čokoladom, bademima…).
IZVOR: POŠALJI RECEPT