Čokoladna torta koju obožavaju princ William i kraljica Elizabeta

by | 19 Aprila, 2019

Sastojci:

120 g maslaca
120 g šećera
120 g tamne čokolade
jedno jaje
220 g petit keksa
Za glazuru
240 g čokolade rastopljene

Priprema:

Namastite maslacem kalup za torte promjera 20 cm. Kekse ručno izmrvite da budu otprilike veličine badema.

U većoj zdjeli istucite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu.

Rastopite na pari 120 g tamne čokolade i dodajte je u smjesu s maslacem, neprestano miješajući. Dodajte zatim jedno jaje i istucite sve zajedno da se dobro poveže.

U čokoladnu smjesu dodajte komadiće keksa i izmiješajte da se svi komadi keksa prekriju. Istresite potom smjesu u kalup za pečenje, pazeći pri tom da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu. Prije serviranja ovaj je kolač potrebno držati u hladnjaku barem tri sata.

U međuvremenu rastopite 200 g čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.

Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

Izvor: tportal.hr Foto: Guliver/Getty Images