Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
120 g maslaca
120 g šećera
120 g tamne čokolade
jedno jaje
220 g petit keksa
Za glazuru
240 g čokolade rastopljene
Priprema:
Namastite maslacem kalup za torte promjera 20 cm. Kekse ručno izmrvite da budu otprilike veličine badema.
U većoj zdjeli istucite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu.
Rastopite na pari 120 g tamne čokolade i dodajte je u smjesu s maslacem, neprestano miješajući. Dodajte zatim jedno jaje i istucite sve zajedno da se dobro poveže.
U čokoladnu smjesu dodajte komadiće keksa i izmiješajte da se svi komadi keksa prekriju. Istresite potom smjesu u kalup za pečenje, pazeći pri tom da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu. Prije serviranja ovaj je kolač potrebno držati u hladnjaku barem tri sata.
U međuvremenu rastopite 200 g čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.
Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.
Izvor: tportal.hr Foto: Guliver/Getty Images