Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
95 g maslaca
1 g soli
prstohvat vanilin-šećera
40 g šećera u prahu
15 g bjelanaca
115-125 g brašna
Priprema:
1. Rernu zagrijati na180°C. Pleh obložiti papirom za pečenje.
2. U dubljoj posudi umutiti maslac dok ne postane pjenast. Dodati šećer i nastaviti mućenje dok smjesa ne postane kompaktna.
3. Dodati bjelanca i kratko umutiti, pa postepeno dodavati brašno i spatulicom miješati sve dok se smjesa potpuno ne poveže.
4. Pripremljenu smjesu preručiti u dresir kesu sa širokim zvjezdastim nastavkom i istiskivati tijesto na pripremljen pleh.
5. Peći u ugrijanoj rerni 10-12 minuta.
6. Po želji, ohlađene kolačiće dekorisati i sačekati da se glazura stegne.
7. Čuvati ih u limenoj ili staklenoj posudi sa hermetičkim zatvaračem.
Izvor: Pošalji recept Foto: Thinkstock