Ferrero Rocher torta – 30 minuta i 5 sastojaka

by | 5 Septembra, 2016
Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potrebno je:
Za koru
6 jaja razdvojenih na bjelanca i žumanca
100 g crne čokolade
prshovat soli
1 supena kašika šećera

Fil
500 g Nutelle ili nekog drugog čokoladnog namaza
500 g maskarpone sira (može i neki drugi sir slične teksture)
250 g sjeckanih lješnika

Priprema:
Kora
– Odvojite bjelanca od žumaca. Bjelance mikserom umutite u čvrst snijeg, pa im dodajte so i šećer.
– Žumance umutite u glatku smjesu, pa im dodajte otopljenu čokoladu. Potom u ovu smjesu polako sipajte snijeg i ručno ga oprezno miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
– Pleh obložite papirom za pečenje, podmažite ga uljem ili puterom, pa u to izlijte napravljenu smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni (190 stepeni) tačno 17 minuta.

Fil
– Mikserom umutite maskarpone, Nutellu i 200 g sjeckanih lješnika.
– Kada je kora pečena, sačekajte da se ohladi, pa potom ravnomjerno nanesite fil po njoj. Poravnajte nožem i pospite lješnike po površini.
– Tortu u plehu ili kalupu ostavite u frižideru najmanje dva sata da očvrsne.

IZVOR: LIFE CONTENT