Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
200 g speltinog brašna
200 g mljevenih badema
150 g putera
50 g fruktoze
1 jaje
1 limun
Dekoracija
1 bjelance
fruktoza
Priprema:
1. Brašno pomiješati s mljevenim bademima, jajetom, frutktozom i puterom, pa dodati koru i sok limuna. Zamijesiti tijesto pogodno za rad i podijeliti na dva dijela.
2. Tijesto oblikovati u valjkast oblik i zamotati u foliju. Ostaviti u frižideru sat vremena, da se tijesto rashladi i očvrsne.
3. Sjeći tijesto na kolutove debljine oko 0,5 cm i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Premazati umućenim bjelancetom i posuti s malo fruktoze.
5. Peći u ugrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta tj. dok kolačići ne porumene po obodu.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se keksi ohlade
IZVOR: POŠALJI RECEPT