Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
300 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
4 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
100 ml mlijeka
2 vanilin-šećera
1 limun (kora)
250-300 g crnog grožđa
šećer u prahu
Priprema:
1. Jaja i šećer umutiti da masa postane blijedo žute boje pa dodati ulje, mlijeko, vanilin-šećer i limunovu koricu.
2. Brašno promiješati sa praškom za pecivo i dodati so, pa postepeno dodavati u prethodno umućenu smjesu.
3. Pleh za pečenje (32 cm) namazati sa malo ulja i posuti brašnom pa preručiti pripremljenu smjesu i ravnomjerno je rasporediti.
4. Peći u ugrijanoj rerni na 180ºC oko 15 minuta.
5. Kada se po površini kolača uhvatila blaga pokorica dodati grožđe isječeno na polovine i nastaviti sa pečenjem još oko sat vremena tj. dok se kolač ne odvoji od ivica kalupa.
6. Pečen kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Izvor: Pošalji recept Foto: Thinkstock