Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
200 g čokolade za kuhanje
150 g margarina
200 g šećera
2 kašike meda
1 dl mlijeka
100 g sjeckanih lješnika
100 g sjeckanih badema
150 g mljevenog keksa
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje i 3 kašike ulja
Postupak:
Otopite margarin, čokoladu, med, šećer i mlijeko. Kada se sve sjedini, dodajte lješnike, bademe i keks.
Smjesu stavite u trouglasti kalup, koji ste prethodno obložili providnom folijom, kako biste kasnije lakše izvadili kolač. Kalup stavite u frižider da se kolač stvrdne. Nakon vađenja iz kalupa, kolač premažite čokoladnom glazurom.
Kada se glazura stegne, isjecite kolač i uživajte.
Izvor: stil.kurir.rs Foto: Thinkstock