Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin, vaniil-šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanjke sa preostalim šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gust fil.
3. Ohlađenu kremu od žumanjaka sjediniti sa smjesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocijediti od suvišne tečnosti.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. ”Pti ber” keks umakati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće tacne za tortu. Premazati ga polovinom pripremljenog fila od čokolade, posuti polovinom višanja i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanje ponoviti još jednom i završiti keksom.
7. Preostalim šlagom od slatke pavlake premazati tortu i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana