Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci za tijesto:
Za krem:
Za glazuru:
Način pripreme:
1. Mutite jaja i šećer dok ne nastane krem, a zatim dodajte maslac.
2. Prosejano brašno s vanilom i praškom za pecivo umiješajte s kremom od jaja. Polovinu tijesta sipajte u okrugli pleh prekriven papirom za pečenje. U ostatak tijesta dodajte kakao, rastopljen u malo vruće vode. Tijesto od kakaa sipajte na bijelo tijesto i pažljivo poravnajte. Po njemu poređajte višnje koje ste prethodno uvaljali u brašno.
3. Kolač pecite u zagrijanoj rerni na 170 stupnjeva.
4. Skuhajte krem od mlijeka i pudinga od vanile. Ostavite je da se potpuno ohladi. Maslac i šećer u prahu mutite dok ne nastane fini krem i pomiješajte s kremom od pudinga. Krem nanesite na ohlađeno tijesto.
5. Za glazuru dobro umutite jaje sa šećerom, dodajte kakao, rastopljen u vrućoj vodi, konjak, vanilu i maslac. Glazuru prelijte preko kolača i ohladite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen