
Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
100 g maslaca
250 g šećera
2 burbon vanilija šećea
100 g tamne čokolade
1 jaje
180 ml crnog vina
140 g brašna
30 g kakaa
1 kašičica praška za pecivo (ravna, ne prepuna)
prstohvat soli
200 ml slatkog vrhnja (rastopite s 100 g čokolade)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°C i obložite kalup po želji papirom za pečenje.
Tucite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom dok ne postane pjenast. Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa je dodajte u maslac i nastavite tući mikserom Potom dodajte i jaje, a nakon nekoliko minuta i crno vino. Rukom umiješajte preostale sastojke, izlijte smjesu u kalup i pecite 35-40 minuta.
U slatkom vrhnju rastopite čokoladu i prelijte preko kolača.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana