Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Fil:
Priprema:
Kora:
1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i polako promiješati varjačom.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Ohlađenu koru presjeći uzdužno na pola.
Fil:
1. U šerpu sipati 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa pudingom od vanile, žumanjcima, gustinom i vanil-šećerom. Sipati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati omekšao margarin i umutiti.
4. Fil podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati eurokrem, a u drugi sjeckane banane i promiješati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od banana i poravnati. Zatim nanijeti fil od eurokrema i preklopiti drugom korom.
2. Pripremljeni kolač premazati šlagom.
Izvor: Dobra hrana