Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
900 g šlag kreme
900 ml kisele vode
300 g mljevenog keksa
200 g eurokrema
300 g jagoda
Dekoracija
200 g šlaga
200 ml kisele vode
Priprema:
1. Sjediniti šlag krem sa kiselom vodom, pa mutiti mikserom dok se ne dobije čvrsta pjenasta smjesa. Dobijenu smjesu podijeliti na tri dijela.
2. U jedan dio dodati mljeveni keks, u drugi sjeckane jagode, a u treći eurokrem.
3. Okrugao kalup prečnika 24 cm obližiti providnom folijom, pa rasporediti po dnu smjesu od mljevenog keksa. Preko nje sipati smjesu od jagoda i na kraju rasporediti smjesu od čokolade. Ostaviti u frižider da prenoći.
4. Sutradan tortu izvaditi iz kalupa. Umutiti 200 g šlaga sa 200 ml kisele vode, te dobijenom šlag pjenom dekorisati tortu.
IZVOR: POŠALJI RECEPT