Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
1/2 šolje sjemena bundeve
1 pakovanje suhih urmi
1/2 kašike kokosovog ulja
1 kašika sirupa agave
Krema:
1 šolja kuhanog crnog ili smeđeg graha
3 kašike agava sirupa
2 kašike riže, zobenih pahuljica ili oraha
2 kašike kokosovog ulja, rastopljenog
1 kašičica ekstrakta vanilije
1/2 kašičice soli
3 kašike kakao praha
Priprema:
Sve sastojke za koru, izuzev agavinog sirupa, izmiksajte uz pomoć blendera. Zatim dodajte agavu i ponovo miješajte kako bi smjesa postala homogena. Sipajte smjesu u okruglu posudu za pečenje, izravnjajte je i stavite u zamrzivač.
Sve sastojke krema, osim kakao praha, miksajte u blenderu. Kada je smjesa glatka, uklonite oko 3 kašike kreme i čuvajte je za dekoraciju. Dodajte kakao prah u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Sipajte čokoladnu kremu preko kore i dekorišite tortu. Možete dodati kokos, bademe…
Stavite u zamrzivač tortu da odstoji najmanje četiri do pet sati.
Prije služenja, stavite je nekoliko minuta na sobnu temperaturu da se blago odmrzne.
Izvor: Ženski magazin Foto: unconventionalbaker.com