Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g maslaca
Za kremu:
500 ml mlijeka
500 ml slatkog vrhnja
12 žlica gustina
3 žlice oštrog brašna
5 žlica šećera
500 g mascarponea
150 g čokolade za kuhanje
I još:
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Za podlogu samljeti kekse u blenderu, dodati im otopljeni maslac i dobro promiješati. U lim srednje veličine utisnuti podlogu od keksa. Utapkati dobro podlogu većom kapikom da bude glatka. Spremiti u frižider dok se priprema krema.
Za kremu pomiješati mlijeko i slatko vrhnje. Oduzeti cca 200 ml pa razmutiti sa brašnom šećerom i gustinom. Ostatak mješavine mlijeka i vrhnja zakuhati pa u kipuće ukuhati masu sa brašnom, gustinom i šećerom. Kuhati uz miješanje nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ovo je brz proces, nešto kao kuhanje pudinga. Kuhanu kremu uz miješanje ohladiti. U ohlađenu kremu dodati mascarpone i sjediniti miješanjem.
Podijeliti kremu na dva dijela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiksati.
Na podlogu od keksa rasporediti najprije bijeli dio, pa preko njega čokoladni dio kreme. Staviti u frižider na nekoliko sati da se dobro rashladi. Potom sve skupa premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i po želji posipati čokoladnim strugotinama. Sada kolač možete (i ne morate) staviti na cca 30-tak minuta u zamrzivač.
Poslužite sječeno na kocke željene veličine.
Izvor: recipeci.com