Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
½ šolje vode
4 šolje svježih malina
¼ hladne vode
2 čajne kašičice kukuruznog skroba
½ šolje šećera
1 kašika limunovoga soka
1 tijesto za pitu
Priprema:
Zagrijte 1 šolju malina i ½ šolje vode u loncu za disntanje na srednjoj topoti. Kuhajte i miješajte sve dok maline ne omekšaju, odnosno oko pet minuta. Stavite maline u sito kako biste odvojili sjemenke te ih vratite u lonac.
Miješajte kukuruzni skrob i ¼ hladne vode u posudi dok se ne otopi te to pomiješajte sa malinama i dodajte šećer.
Kuhajte sve zajedno, mješajući neprestano, oko 5 minuta. Dodajte sok od limuna. Ostavite da se fil od malina ohladi na sobnoj temperaturi.
Na već pripremljeno tijesto za pite stavite preostalu količinu malina. Prelijte fil preko toga i ostavite da se hladi.
Izvor: ordinacija.vecernji.hr Foto: Guliver/Getty Images