![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/09/GettyImages-492424788-600x470.jpg)
Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
350 g tamne čokolade (70% kakaa)
10 žumanaca
10 bjelanjaka
prstohvat cimeta
100 g tamne čokolade za glazuru
Priprema:
Zagrijte rernu na 240 stepeni. Odvojite žumanca od bjelanjaka. Žumanca pjenasto umutite i dodajte na pari otopljenu čokoladu. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i lagano ih kašikom dodajte u smjesu. Sipajte u namašćen i pobrašnjen kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici osam minuta. Kad se ohladi (za oko pola sata), okrenite je naopačke.
Otopite na pari tamnu čokoladu i prelijte tortu čokoladnom glazurom.
U čokoladnu glazuru možete dodati malo mlijeka i ulja ili putera ili napravite ganaž – na pari čokoladu otopite u slatkoj pavlaci.
Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili najbolje do drugog dana.
Izvor: wall.hr