Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
O kombinaciji čokolade i narandže nema potrebe puno govoriti – savršena je!
Sastojci:
Glazura
Priprema:
Zagrijte rernu na 170°C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Lješnike usitnite u blenderu i pomiješajte ih sa narandžinom korom i ostalim suhim sastojcima. Pomiješajte ulje i sok od narandže. Mutite jaja i šećer oko 10 minuta. Polako dodajte smjesu sa uljem i dobro izmiješajte. Dodajte suhe sastojke i lagano miješajte. Pecite oko 55 minuta.
Gotov kolač prelijte sa 5 kašika soka. Ostatak soka od narandže kuhajte na laganoj vatri. Stavite čokoladu u malu zdjelu, prelijte sokom od narandže i promiješajte. Stavite u friz na 20 minuta. Prelijte preko kolača i poslužite.
Izvor: lepotaizdravlje.rs