Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu ”plazmu”, pavlaku i šećer u prahu te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prekriti komadima ”plazme” keksa, pa ih natopiti mlijekom.
3. Pripremljen fil sipati u kalup i ravnomjerno ga rasporediti preko natopljenog ”plazma” keksa.
4. Višnje ocijediti od suvišnog soka te ih rasporediti po filu.
5. Preljev za kolače sjediniti sa sokom od višanja i ugrijati ga do tačke ključanja. Sačekati da se preljev prohladi pa ga preliti preko višanja.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst snijeg te premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana