Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Tijesto
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika griza
4 kašike brašna
badem
Šerbet
1 l vode
650 g šećera
Priprema:
Tijesto
1. U dubljem sudu pjenasto umutiti jaja uz postepeno dodavanje šećera. Mutiti sve dok se šećer ne razgradi, a smjesa postane blijedožuta.
2. Dodavati naizmjenično po kašiku griza i brašna uz neprekidno mućenje.
3. Pripremljenu smjesu izručiti u nauljenu i brašnom posut pleh i ravnomjerno rasporediti. Odozgo položiti bademe i blago utisnuti u masu.
4. Peći u ugrijanoj rerni na 180ºC oko trideset minuta.
5. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
Šerbet
1. U šerpu dodati vodu i šećer pa kuhati oko deset minuta da se šećer potpuno rastvori i ukuha fin sirup. Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi.
Finalni postupak
1. Hladan kolač isjeći na manje šnite i preliti toplim šerbetom.
IZVOR: POŠALJI RECEPT