Sočne kocke s mrkvom, bundevom i krem sirom

by | 2 Oktobra, 2019

Sastojci:
Za biskvit
4 jaja
400 g oguljene i narendane mrkve
150 g oguljene i narendane bundeve
260 g glatkog brašna
180 g šećera
200 ml suncokretovog ulja
200 ml jogurta
1 kaščica sode bikarbone
1/2 praška za pecivo
2 vanilin-šećera
Za kremu
400 g krem sira (Filadefija ili neki sličan)
200 ml slatkog vrhnja
150 g maslaca
100 g šećera u prahu

Priprema:

Mrkvu i bundevu oguliti i narendati na sitni ribež. Važite oguljeno povrće.

Mutiti jaja sa šećerom i vanilin-šećerom par minuta, dodavati postepeno ulje, jogurt, brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Na kraju umiješati lagano sitno ribanu mrkvicu i bundevu koje prije dodavanja u smjesu treba malo ocijediti stiskanjem u rukama.

Dobro sve sjediniti kuhačom pa izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine. Peći u rerni na 180ºC 35 minuta. Pečeni biskvit ohladiti.

Dok se biskvit peče pripremiti kremu. Umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag pa ga sjediniti sa krem sirom. Izraditi mikserom maslac i šećer u prahu pa i to dodati u kremu. Dobro sve promiksati i sjediniti u glatku kremu.

Na ohlađeni biskvit nanijeti kremu, poravnati i dobro ohladiti. Poslužiti rezano na kocke željene veličine. Po želji posipati mrvljenim karamelom.

Izvor: recipeci.com