Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za biskvit
4 jaja
400 g oguljene i narendane mrkve
150 g oguljene i narendane bundeve
260 g glatkog brašna
180 g šećera
200 ml suncokretovog ulja
200 ml jogurta
1 kaščica sode bikarbone
1/2 praška za pecivo
2 vanilin-šećera
Za kremu
400 g krem sira (Filadefija ili neki sličan)
200 ml slatkog vrhnja
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
Priprema:
Mrkvu i bundevu oguliti i narendati na sitni ribež. Važite oguljeno povrće.
Mutiti jaja sa šećerom i vanilin-šećerom par minuta, dodavati postepeno ulje, jogurt, brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Na kraju umiješati lagano sitno ribanu mrkvicu i bundevu koje prije dodavanja u smjesu treba malo ocijediti stiskanjem u rukama.
Dobro sve sjediniti kuhačom pa izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine. Peći u rerni na 180ºC 35 minuta. Pečeni biskvit ohladiti.
Dok se biskvit peče pripremiti kremu. Umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag pa ga sjediniti sa krem sirom. Izraditi mikserom maslac i šećer u prahu pa i to dodati u kremu. Dobro sve promiksati i sjediniti u glatku kremu.
Na ohlađeni biskvit nanijeti kremu, poravnati i dobro ohladiti. Poslužiti rezano na kocke željene veličine. Po želji posipati mrvljenim karamelom.
Izvor: recipeci.com