Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj zdjeli umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i lješnjake.
2. Sve sastojke dobro izmiješati, te dobijenu smjesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm i peći u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 °C.
Krema:
1. Prašak za puding pomiješati sa malo mlijeka i 3 žlice šećera pa sipati u ostatak ključalog mlijeka i kuhati miješajući sve vreme dok se smjesa ne zgusne.
2. U topao puding umiješati otopljenu čokoladu i crnu kavu te ga ostaviti da se ohladi.
3. Maslac pjenasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Završni postupak:
1. Po pečenoj i ohlađenoj kori ravnomjerno rasporediti pripremljenu kremu.
2. Čokoladu otopiti sa malo maslaca i preliti preko pripremljenog kolača, pa ga isjeći na kocke.
Izvor: Dobra hrana