Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj šerpi sjediniti mlijeko i šećer pa kuhati dok ne proključa.
2. Želatinu razmutiti sa 2 dl vode, dodati u toplo mlijeko, dobro izmiješati i ostaviti da se hladi dok smjesa ne postane pihtijasta.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa vrećice, te sjediniti sa prethodno pripremljenom smjesom.
4. Kremu podijeliti na tri dijela, te u dva dijela dodati po 150 g mljevenog keksa, a u treći deo 600 g oceđenih višanja.
5. U okrugli kalup za tortu staviti najpre prvi sloj kreme sa mljevenim keksom, preko njega nanijeti nadjev od voća, a zatim prekriti drugom kremom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u hladnjaku da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana