Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
1. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Postepeno dodavati 50 g šećera muteći sve vrijeme.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati snijeg od bjelanaca i promiješati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i promiješati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smjesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Fil:
1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti na nabubri.
2. Mlako mlijeko sjediniti sa žumanjcima, šećerom i vanil-šećerom. Dodati sitni sir, želatin, šlag od slatke pavlake i promiješati.
3. Jagode iseći na kolutove te dodati u pripremljeni fil.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati fil.
2. Crveni preljev za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko fila.
Izvor: Dobra hrana