Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za biskvit
130 g brašna
130 g šećera
100 g oraha
1 prašak za pecivo
1,5 dl ulja
3 jaja
šolja (2 dl) sjeckanog ananasa
šolja i po sitno ribane mrkve
Za kremu:
500 g mascarpone sira
3 kašike milerama
100 g šećera u prahu
100 g maslaca
Priprema:
Za biskvit najprije pripremiti mrkvu i ananas. Mrkvu naribati na sitni ribež ili je izblendati u multipraktiku. Ananas najeći na što sitnije kockice.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin-šećer i orahe.
Miksati jaja i ulje par minuta, a potom uliti tekuću smjesu u suhe sastojke i kratko izmiksati da se svi sastojci povežu. Umiješati potom kuhačom mrkvu i ananas.
Izliti smjesu u kalup za tortu (promjera 28cm) koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Poravnati i peći u rerni prethodno zagrijanoj na 170°C 50 minuta. Sa hladnog biskvita maknuti obruč.
Dok se biskivt peče pripremiti kremu: miksati omekšali maslac sa šećerom u prahu, dodati mileram i mascarpone i dobro sjediniti.
Dobijenom kremom premazati hladan biskvit i torta od mrkve je skoro gotova. Još je samo morate ukrasiti po želji / mrkvice od fondan smjese su idealne za ovu tortu i jednostavne za napraviti modeliranjem čak i onima neiskusnima!
Izvor: recipeci.com