Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. U zdjeli sjediniti pola litre mlijeka sa prahom za puding i šećerom. Pripremljenu smjesu dodati u litru ključalog mlijeka i kuhati miješajući dok se puding ne zgusne, te ga ostaviti da se ohladi.
2. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađenu kremu i dobro izmješati. Pripremljenu kremu podijeliti na dva dijela.
3. U prvi dio dodati mljevenu čokoladu i kikiriki, a u drugi dio mlijeko u prahu.
4. Kekse umakati u ostatak toplog mlijeka i redati na tacnu za tortu.
5. Na dnu tacne najpre poslagati 1/3 keksa, premazati ih sa prvom kremom, preko njega nanijeti 1/2 druge kreme. Isti postupak ponoviti još jednom, a na kraju završiti sa keksom.
6. Šlag pripremiti i premazati ga preko torte.
Izvor: Dobra hrana