Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Priprema:
Kora:
1. Odvojiti bjelanca od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg.
2. Umutiti žumanjke, šećer, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i gustin, pa dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrijanoj rerni 30 minuta na 180 ºC.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, kako bi se dobile dvije kore. Jednu koru isjeći na 12 trouglova.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi mikserom umutiti kravlji sir, krem sir, šećer i vanil-šećer.
2. Slatku pavlaku sjediniti sa učvršćivačem i umutiti u čvrst šlag.
3. U masu od sira umiješati šlag od slatke pavlake i maline, te polako promiješati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil i poravnati.
2. Preko fila rasporediti trouglove kore i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana