Torta s malinama i keksom

by | 22 Jula, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za koru od keksa:
malo ulja
100 g keksa sa bademima
100 g piškota
125 g mekanog maslaca

Za fil:
750 g malina (smrznutih)
12 listova želatina
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
4 kašike sirupa od malina
400 g švapskog sira
500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Okvir za kolače (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umiješati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta.

2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmiješati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuhati i sačekati da se prohladi.

3. Želatin ocijediti i rastopiti u prokuhanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmiješati sa kesicom vanilin šećera i umiješati u kremu sa malinama. Hladiti kremu još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatkog vrhnja i umiješati u kremu. Umiješati i preostale smrznute maline, rasporediti kremu po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti prsten.

IZVOR: POŠALJI RECEPT