Ukusan i sočan: Nepečeni krem kolač

by | 17 Marta, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
3 žumanjka
150 g mljevenih badema
150 g mljevenog keksa
250 g margarina
2 dl soka od narandže
100 g čokolade za kuhanje
150 g šećera
2 dl slatke pavlake
1 kesica šlag fiksa
2 kašike čokolade u prahu

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti omekšao margarin i šećer. Potom dodati žumanjke i umutiti mikserom.
2. Mljeveni keks i bademe sjediniti i preliti sokom od narandže.
3. Smjesu od keksa sjediniti sa filom od žumannjaka i dobro izmješati da se dobije ujednačena masa.
4. Pripremljenu masu podijeliti na dva dijela pa u prvi dio dodati rendanu čokoladu za kuhanje i promiješati.
5. Na tacnu za kolače dimenzije 15×25 cm rasporediti fil od čokolade i stavitinkratko u zamrzivač da se stegne. Preko njega rasporediti drugi fil bez čokolade i staviti u frižider da se stegne.
6. Posebno umutiti slatku pavlaku sa šlag fiksom u čvrst šlag. Dodati čokoladu u prahu i umutiti mikserom.
7. Kada se kolač stegne, premazati ga šlagom od čokolade i isjeći na komade.

Izvor: Dobra hrana