Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. Marelice izvaditi iz konzerve, ocijediti i sitno isjeckati, te ih kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta smjesa.
2. Želatinu potopiti u hladnu vodu, pa kad smjekša, dodati je u mlaku kašu.
3. Slatku pavlaku umutiti mikserom, a zatim sjediniti sa ohlađenom kašom od marelica, dodati šećer i vanilin šećer, te sve dobro izmiješati.
4. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti rum i vodu, a zatim u dobijenu mješavinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa sipati pripremljenu kremu, a odgore takođe naređati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u hladnjak da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana