![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
800 g tankih kora za pitu
šolja riže
150 g mljevenih oraha
200 g šećera
dvije kesice vanilin-šećera
šolja ulja
šolja grožđica
Priprema:
Rižu skuhajte tako da bude kašasta, pa dodajte šećer i vanilin-šećer.
Kore poprskajte uljem, vodom u kojoj se kuhala riža, pospite mljevenim orasima pa složite četiri jednu na drugu. Stavite rižu, pospite grožđicama, pa uvijte u rolu.
Pitu redajte u podmazan pleh, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.
Izvor: mondo.rs Foto: Guliver/Getty Images