Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za nadjev:
Za fondan:
Način pripreme:
1. U šerpici zagrijte mlijeko i vodu. Dodajte margarin da se rastopi i prstohvat soli. Čim smjesa provri, saspite brašno i brzo miješajte nekoliko minuta, da bi se skuhalo. Tijesto prespite u posudu i počnite da dodajete jaja jedno po jedno, uz neprestano miješanje da bi se svako sjedinilo s masom. Ona treba da postane glatka.
2. Tijesto sipajte u špric, pravite lopte, ređajte ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Ostavljajte dovoljuo mijesta između lopti, da bi mogle da narastu. Profiterole pecite pola sata na temperaturi od 210 stepeni.
3. Izdubite rashlađene profiterole i napunite ih umućenim krem šlagom uz pomoć šprica.
4. Skuhajte špil i u njega dodajte čokoladu. Topao špil sipajte u posudu i energično miješajte dok ne dobije gustinu i sjaj . Ako ne miješate brzo, šećer će se kristalisati.
5. Profiterole potopite u čokoladni sirup.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen