Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 1,2 l mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti ostatak mlijeka s praškom za puding od čokolade. Sipati u ključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve vrijeme dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati rendanu čokoladu, izlomljen ”pti ber” keks i polako promiješati.
4. U pravougaoni kalup razliti pripremljenu smjesu i ostaviti da se ohladi.
5. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu s kesice, premazati preko ohlađenog kolača i dekorisati po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept