Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
2 kruške
50 g maslaca
50 g brašna
50 g šećera
jaje
kašičica đumbira
kašičica narendane narandžine korice
2 kašike sirupa od đumbira
Priprema:
Papir za pečenje izrežite i stavite u posudice za puding, koje ste prije toga lagano premazali maslacem. Papir pritisnite uz dno posudice da se lijepo namesti uz svaku ivicu. Kruške ogulite i isjeckajte na komadiće.
U posudi izmiješajte šećer, brašno, jaja i maslac, sve dok se ne formira tijesto. Zatim dodajte đumbir i koricu narandže i izmješajte rukom.
U posudice za puding sipajte kašičicu sirupa od đumbira, dodajte kruške i prelijte ih tijestom. Posudice stavite u mikrovalnu i pecite oko 4 minute, na najjačoj temperaturi.
Kada se puding malo ohladi možete ga dekorisati sirupom, šećerom u prahu i komadićima kruške.
Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Thinkstock