Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Danas smo vam pripremili jednostavan recept za domaći puding kojim ćete obradovati svoje ukućane. Sprema se veoma brzo i dopašće vam se neobična kombinacija kruške i đumbira.
Sastojci:
Priprema:
Papir za pečenje izrežite i stavite u posudice za puding, koje ste prije toga lagano premazali maslacem. Papir pritisnite uz dno posudice da se lijepo namjesti uz svaku ivicu. Kruške ogulite i isjeckajte na sitne komadiće. U posudi izmiješajte šećer, brašno, jaja i maslac, sve dok se ne formira tijesto. Zatim dodajte đumbir i koricu narandže i sve izmiješajte. U posudice za puding sipajte kašičicu sirupa od đumbira, dodajte kruške i prelijte ih tijestom. Posudice stavite u mikrovalnu i pecite oko 4 minuta, na najjačoj temperaturi. Kada se puding malo ohladi možete ga dekorisati sirupom, šećerom u prahu i komadićima kruške.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock