
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
50 g riže okruglog zrna
500 ml mlijeka
1 jaje
40 g šećera
1 kašičica ekstrakta od vanilije
½ kašičice cimeta
prstohvat soli
150 g jagoda nasječenih na četvrtine
150 g smrznutih jagoda za pire
Postupak pripreme:
Rižu, mlijeko i prstohvat soli stavite u posudu za kuhanje. Kuhajte sve na jačoj vatri dok ne prokuha. Kada je riža prokuhala, smanjite vatru i pustite da se lagano kuha 15-20 minuta, dok riža ne postane mekana.
U posebnoj posudi razmutite jaje, šećer, vaniliju i cimet. Dodajte malo tople riže i mlijeka kako bi ste temperirali smjesu. Dobro promiješajte. Smjesu postepeno dodajte riži uz konstantno miješanje. Kuhajte još 5 minuta.
Još toplu rižu istresite u čaše u kojima ćete poslužiti desert. Pripremite jednostavan pire bez dodanog šećera tako što smrznute jagode izblendate u blenderu. U čašu s pudingom dodajte kašiku pirea i nekoliko komadića jagode.
Izvor: gastro.24sata.hr