Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za tijesto:
Za puslice:
Za fil:
Priprema:
Tijesto:
1. Sjediniti margarin, brašno i šećer pa ručno umijesiti glatko tijesto.
2. Tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a zatim okruglom modlom izvaditi pogačice. Sušiti u zagrijanoj rerni na 150 *C dok ne porumene.
Puslice:
1. Smjesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.
2. Pomoću poslastičarskog džaka od pripremljene smjese oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedan lješnjak a odozgo istisnuti malo šama.
3. Puslice sušiti u odškrinutoj rerni na 110 *C.
4. Zatim puslice širim dijelom umočiti u otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
Krem šlag od čokolade umutiti prema uputstvu sa kesice pa u njega dodati mljevene lješnjake i promiješati. Na pečenu podlogu nanijeti malo krem šlaga a odozgo utisnuti puslicu.
Izvor: Dobra hrana