Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
300 g brašna
130 g maslaca
4 kašike šećera
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
200 g bundeve
150 g kristal šećera
150 g šećera u prahu
Priprema:
Miksati maslac sobne temperature sa šećerom i vanilin-šećerom. Tada dodati jaje pa izmiksati još jednom.
Dodati brašno, cimet i prašak za pecivo pa umijesiti tijesto. Na kraju dodati bundevu nasjeckanu na kockice. Kockice bundeve moraju biti što manje kako bi se uspjele ispeći u kolačićima, a i kako ne bi ispadale iz smjese. Dobivenu masu ostaviti u foliji na hladnom da odleži 20-30 minuta.
Pripremiti veliki pleh za pečenje i obložiti ga papirom za pečenje. Od mase uzimati rukom manje količine, napraviti kuglicu veličine većeg oraha. Svaku kuglicu uvaljati prvo u kristal šećer, a odmah potom i u šećer u prahu. Odlagati kuglice na pripremljen pleh u malim razmacima. Od pripremljenog tijesta izaći će oko 30-40 raspucanaca. Količina ovisi o tome koliko velike raspucance ćete raditi.
Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 18 minuta.
Pečen keks ostaviti na plehu da se prohladi pa ih spremiti u prigodne kutije i poslužiti.
Izvor: recipeci.com