Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 50 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, dodati šam od bjelanjaka, brašno, gustin i rendanu koru limuna pa polako promiješati varjačom.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.
Fil:
1. Umutiti sir, izmiksane kajsije i šećer u prahu.
2. Dodati nabubreo želatin, šlag od slatke pavlake i rendanu bijelu čokoladu te polako promiješati varjačom.
Finalni postupak:
Koru premazati pripremljenim filom i urolovati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept