
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
150 g brašna
malo kvasca
malo šećera
3 kašike maslinovog ulja
malo soli
65 ml mlake vode
40 g sjeckanih lješnika
150 g Nutelle
1 mala narandža
1 žumance
Priprema:
Od brašna, kvasca, šećera, maslinovog ulja, soli i mlake vode umijesiti tijesto. Pustiti ga da se diže nekoliko sati.
Lješnike nasjeckajte i stavite sa strane. Razvaljajte tijesto i premažite ga omekšalom Nutellom pa pospite naribanom koricom narandže i lješnicima.
Zarolajte u veliku kobasicu. Izrežite na manje komade i poredajte na papir za pečenje. Premažite žumancetom. Pecite dok ne pozlati na 250 stepeni.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana