Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanca razdvojiti od žumanjaka. U odgovarajućoj posudi od bjelanaca umutiti čvrst snijeg, te dodati šećer muteći sve vrijeme.
2. U snijeg od bjelanaca dodati žumanjke, brašno i badem, pa polako promiješati varjačom.
3. Tepsiju veličine 32×38 cm prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrijanoj rerni 15 minuta na 200 °C. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa presjeći uzdužno na tri dijela.
4. Puter pjenasto umutiti, te dodati puding. Marcipan sjediniti sa šećerom u prahu i razvući ga oklagijom na debljinu od 3 mm.
5. Prvu koru premazati džemom od ribizla pa prekriti drugom korom. Zatim nanijeti fil od putera i pudinga pa prekriti trećom korom.
6. Posljednju koru premazati sa malo džema od ribizla i nanijeti sloj marcipana. Gotov kolač isjeći na kocke.
7. U ostatak marcipana dodati prehrambene boje, te praviti željene oblike i dekorisati kolač.
Izvor: Dobra hrana