Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
6 listova tijesta za savijače
1 kg šljiva
80 g šećera
80 g maslaca
100 g prezli
mljeveni cimet
limunova korica
šećer u prahu
Priprema:
Očistite šljive od koštica, izrežite na četvrtine i dinstajte na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodajte im cimet i limunovu koricu.
List tijesta za savijače premažite maslacem, pa ga poklopite drugim listom koji zatim poškropite otopljenim maslacem i stavite šljive koje ćete posuti mrvicama.
Savijte i stavite u lim. Postupak ponovite dok ne potrošite sav fil.
Savijače namažite preostalim maslacem i pecite 40 minuta na 200°C. Pospite šećerom u prahu.
Savjet plus: Tijesto svakako premažite maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možete prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizovati.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock